Elokuvateatterin sähköinen tulevaisuus

Historiallinen Tennispalatsi on toiminut vuodesta 1999 Finnkinon lippulaivana Helsingin keskustassa. Tiloista löytyy 14 salia ja 2 343 asiakaspaikkaa.
Historiallinen Tennispalatsi on toiminut vuodesta 1999 Finnkinon lippulaivana Helsingin keskustassa. Tiloista löytyy 14 salia ja 2 343 asiakaspaikkaa.

Finnkino toi Tennispalatsiin kolme uutta LUXE-salia, joissa katselukokemusta on parannettu sähköisesti säädettävillä nojatuoleilla. Aikaisemmin kesällä saatiin valmiiksi 1. kerroksen myymäläremontti.

Uusi audioartikkeli pienydinvoimasta

Salien saneerausprojekti on ollut tiivis 7 viikon urakka, jonka aikana salit on tyhjennetty vanhoista kalusteista ja sähköistetty uuden suunnitelman mukaan. Vanhat tuolit ovat menneet uusiokäyttöön muihin toimipisteisiin ja saleihin.

Päivitettäviin saleihin on tehty pieniä rakenteellisia muutoksia, sillä katsomokansi täytyi rakentaa ja sähköistää uudelleen. Salien sähköistyksestä on vastannut neljän henkilön ryhmä, jolla on riittänyt töitä, niin valojen kuin tuolien kanssa.

Valoille ja penkkien sähköistykselle, kameravalvonnalle ja muulle salin sisältämälle tekniikalle tehtiin saneeraukseen vaadittava sähköistyssuunnitelma. Työvaiheessa pystyttiin hyödyntämään osittain vanhoja kaapeleita ja kaapeliväyliä, eikä keskusmuutoksia tarvinnut tehdä tekniikan pysyessä samanlaisena. Finnkinon tekniikasta vastaava Head of Cinema Services Janne Uusi-kölli on ollut tyytyväinen muutoksiin.

– Elokuvakokemus on nyt entistä kokonaisvaltaisempi kokonaisuus, jossa elämyksien kokeminen on etuasemassa.

Saleja päivitettäessä valaistus liitettiin DALI-järjestelmään, jonka avulla saadaan huomattavaa energiansäästöä. Aiemmassa myymäläremontissa tehtiin myös energiansäästöön tähtääviä toimenpiteitä. Tekniikkaa muun muassa ajastettiin, jotta laitteet eivät olisi turhaan päällä.

– Uusien investointien mukana pyritään optimoimaan kaikki toiminta siten, että virrankulutus pienenee, mainitsee Uusi-Kölli.

Ville Alakärppä, teksti ja kuva

Maksuton Admicom-webinaari: Määrälaskenta nyt ja tulevaisuudessa