Destia ostaa Rificumin sähköasemaliiketoiminnan

Kaupassa helsinkiläisen Rificum oy:n kyseinen liiketoiminta, 14 työntekijää ja kalusto siirtyvät kokonaisuudessaan Destia oy:lle.

Rificum on toiminut Destian alihankkijana sähköasemien sähköasennus- ja koestustehtävissä, ja sillä on monipuolisesti kokemusta sähköurakoinnista niin uudis- kuin saneerauskohteissakin.

”Energialiiketoiminta on keskeinen osa Destian strategiaa, ja sähköasemarakentamisen lisääntyminen tarjoaa mahdollisuuden toiminnan kasvattamiseen. Liiketoimintakaupan myötä varmistamme, että meillä on resurssit vastata kasvuun”, Destian Energia- ja teollisuuspalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Tapio Salo sanoo. 

Destia toteuttaa monipuolisesti erilaisia energiainfrahankkeita aina tuuli- ja aurinkovoimasta voimajohtojen sekä sähköverkkojen ja -asemien suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Parhaillaan Destia muun muassa rakentaa Fingridille Suomen ensimmäistä synkronikompensaattoria tasapainottamaan tuulivoiman vaihteluita sähköverkossa.

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Noin 1 700 destialaista teki vuonna 2023 noin 640 miljoonan euron liikevaihdon.

Sähköurakoitsijapäivät 2024